Poikilos

Vivre, c’est fabriquer du passé

Picasso dhe mjeshtrit e tij në Grand Palais

Classé dans : ARTET PLASTIKE — 7 octobre, 2008 @ 21:39

011.jpg021.jpg061.jpg071.jpg201.jpg 

Ngjarja artistike më e rëndësishme e vitit. Ekspozita më e madhe rreth Picasso-s realizuar deri më sot, dhe më e shtrenjta njëkohësisht. 2 miliard euro vetëm për sigurimin e tabllove. Rreth 200 veprat e ardhura nga muzetë më me emër të botës si dhe nga koleksionistët privatë do t’a lejojnë Picasso-n që të ballafaqohet me piktorët që e formuan dhe e frymëzuan ; Greco, Velasquez, Goya, Zubaran, Ribera, Melendez, Poussin, Le Nai, Dubois, Chardin, David, Ingres, Delacroix, Manet, Courbet, Lautrec, Degas, Puvis de Chavannes, Cezanne, Renoir, Gauguin, Douanier Rousseau, Titien, Cranach, Rembrand, Van Gogh.

Janë dashur 5 vjet bisedime që tabllotë Maja Desnuda, kryevepra e Goya-s, të lerë Prado-n dhe Venusi i Titien-it, muzeun e Firences.

Ekspozita hapet nesër me 8 tetor 2008 në Grand Palais në Paris dhe do të qëndrojë deri me 2 shkurt 2009

Pas de commentaire »

Pas encore de commentaire.

Flux RSS des commentaires de cet article.

Laisser un commentaire

 

Mariage Ingrid et Florent |
ANIMATION (CHATEAU GONFLABLE ) |
BIENVENUE dans mon Univers ... |
Unblog.fr | Créer un blog | Annuaire | Signaler un abus | Moi, Lilith
| venez chez zabuzobe ça peu ...
| Cours en ligne Infocom