Poikilos

Vivre, c’est fabriquer du passé

Skulpturë – Themeluesit e shekullit të XX

Classé dans : ARTET PLASTIKE — 4 novembre, 2009 @ 14:46

Matisse fragmentizon format në 1907 (Dy vajzat) ; Picasso, modelon me anë të planeve të mbrendëshme e të jashtëme, duke shkatërruar sipërfaqen (Busti i Fernande) ; Brancusi thjeshtëzon në maksimum (Lutja). Të dy në 1909. Të gjithë e reduktojnë imazhin në shenjë (signe). Balzaku i Rodin-it i paraprin në disa aspekte. Brancusi dhe Rodin-i zotërojnë “shkencën e planeve” : kombinimet më të mira të skulptorëve që nga Antikiteti, ndërsa Matisse e Picasso tregohen më të nxituar, janë piktorë.

matisse.jpg

Matisse, Dy vajzat (1907)

fernandepicasso.jpg

Picasso, Fernande (1909)

lutjabranu.jpg

Brancusi, Lutja (1909)

balzak.jpg

Rodin, Balzac (1898)

 

Kontakt : 

 

Votre nom : (oblig.)
Votre email : (oblig.)
Site Web :
Sujet :
Message : (oblig.)
Vous mettre en copie (CC)
 

Pas de commentaire »

Pas encore de commentaire.

Flux RSS des commentaires de cet article.

Laisser un commentaire

 

Mariage Ingrid et Florent |
ANIMATION (CHATEAU GONFLABLE ) |
BIENVENUE dans mon Univers ... |
Unblog.fr | Créer un blog | Annuaire | Signaler un abus | Moi, Lilith
| venez chez zabuzobe ça peu ...
| Cours en ligne Infocom