Poikilos

Vivre, c’est fabriquer du passé

Résultat de la recherche

DHOMA

16 septembre, 2012

Dhoma e fëmijërisë sime është e errët, një QILAR i mbingarkuar ; S’është e vërtetë që dhoma e fëmijërisë  qëndron me diell dhe e ndriçuar në kujtesën tonë. Vetëm në manierizmat e lojrat letrare ajo paraqitet e tillë. Bëhet fjalë për një dhomë të VDEKUR e për një dhomë TË VDEKURISH. Më kot përpiqemi të vemë pak rregull : ajo do të vdesë gjithmonë. Megjithatë nëqoftëse arrijmë […]

Van Gogh – Dhoma në Arles

10 juillet, 2009

(…) kisha një ide të re në kokë, ja dhe skica… Kësaj here është thjesht dhoma ime e gjumit. Vetëm se, këtu, ngjyra duhet ta bëjë punën duke i dhënë me anë të thjeshtësisë së saj një stil më të madh gjërave, të sugjerojë pushimin apo gjumin në përgjithësi. Së fundi, duhet që tablloja të […]

Mjetet e komunikimit izolojnë

16 mars, 2009

Afirmimi sipas së cilit mjetet e komunikimit janë burim izolimi nuk vlen vetëm për fushën intelektuale. Jo vetëm fjala e gënjeshtërt e spikerit të radios le gjurmë në trurin e njerzëve dhe i pengon ata të flasin mes tyre, jo vetëm reklama e Pepsi-Cola-s mbulon informacionet që kanë lidhje me shkatërrimin e kontinenteve mbarë, jo […]

 

Mariage Ingrid et Florent |
ANIMATION (CHATEAU GONFLABLE ) |
BIENVENUE dans mon Univers ... |
Unblog.fr | Créer un blog | Annuaire | Signaler un abus | Moi, Lilith
| venez chez zabuzobe ça peu ...
| Cours en ligne Infocom